Leef of oorleef?

Maandag, Desember 8th, 2014

Geskryf deur: Carina Bester

 

Dit is Maart – amper middel-Maart. Die jaar beweeg flink vorentoe. Meeste mense se nuwejaarsvoornemens is lank reeds vergete. Die een dag volg op die ander met rasse skrede.

Ek het vanoggend ‘n aanhaling raakgelees deur Jonathan Edwards:

MY LYS GOEIE VOORNEMENS:
Om elke dag voluit te lewe terwyl ek lewe;
om nooit iets te doen wat ek in iemand anders sou kritiseer nie;
om nooit iets uit wraak te doen nie;
om niks te doen wat ek nie sou wou doen indien dit die laaste dag van my lewe was nie.

Dit het my aan die dink gesit…

Hoeveel dae leef mens net en as jy jou oë uitvee is die dag verby! Sou ek só geleef het as ek geweet het dit is my laaste dag? Ek dink nie so nie…

Tóg weet nie een van ons presies wanneer dit ons laaste dag gaan wees nie.

‘n Deense spreekwoord lui: ‘n Meter goud kan nie ‘n sentimeter se tyd koop nie.

Tóg maak ons vir ons goud (of geld) bymekaar – en leef maar net om te eet en om ons rekeninge te kan betaal. Om ‘n huis en ‘n kar te bekostig. Om te oorleef.

In die tussentyd het ons eintlik niks van die lewe nie! Ons naweke vlieg verby en die week sloer stadig tot ‘n einde.

Dit sal goed wees as ons ook soos John Dryden kan sê: Dag van môre, bring maar wat jy wil – vandág het ek gelewe!

Ander Artikels

Art. 11(a) van die Wet op Inkomstebelasting en die aftrekbaarheid van renteonkoste op huislenings
Louis Botha     Op 13 Desember 2016 het die belastinghof in Kaapstad uitspraak gelewer in X v The Commissioner for the South African Revenue Service (saak no. 13791 & 13792, nog nie gerapporteer nie). Die saak het gehandel oor ʼn interessante vraagstuk, naamlik of uitgawes wat aan ʼn huislening aangegaan word om ʼn rente-inkomste […]
Huurverbeteringe: Mag ek vat of moet ek los?
Vraag: “Ons huur nou al vir ʼn paar jaar ʼn huis. Ek en my vrou het heelwat verbeterings aan die huis en tuin aangebring. Ek word nou verplaas en moet verhuis, maar wonder nou wat word van al die verbeterings aan die huurperseel. Mag ons dit saamneem of moet die verhuurder ons vergoed daarvoor?”   […]
Die beste wenke om jou huurdeposito terug te kry
Huurders in Suid-Afrika betaal tans enigiets tussen een en drie maande se huur as skadedeposito ─ maar is dikwels onseker van wat om te doen as hul huurkontrak verval. “Hoewel deposito’s dikwels gebruik word om huurwanbetaling of onbetaalde utiliteitsrekenings te dek, is hul hoofdoel om verhuurders teen skade aan die eiendom te dek,” sê Andrew […]
1 2 3 170